Am ajuns să cred că şi terapia are divese calităţi - ca o pereche de pantofi pe care o poţi cumpăra din complexul Europa din Colentina, de la Metro, de la o firmă producătoare de pantofi, pe comandă, sau de pe strada La Dolce Vita din Roma... Depinde ce consideri că meriţi: ceva ieftin, ceva comod, ceva elegant, ceva "de firmă", ceva uşor de găsit sau ceva special pentru tine care să te definească.

Este adevărat, trăim într-o epocă obsedată în egală măsură de trup şi de coafurile vedetelor, însă realitatea este că cei mai mulţi dintre noi ştiu foarte puţine despre ce se petrece în acest sistem miraculos, deopotrivă ştiinţific şi artistic, mintea umană. Decenii întregi sunteţi proprietarul unei cochilii acoperite cu piele, dar probabil ştiţi mai multe despre telefonul dvs. mobil, despre maşina pe care o conduceţi şi despre multe alte lucruri decât despre propria relaţie minte-trup. În ceea ce priveşte longevitatea şi calitatea vieţii, înţelegerea propriului mecanism vă va oferi puterea, autoritatea şi capacitatea de a trăi o viaţă mai bună şi mai sănătoasă.


Delia Ciobancan - Servicii

Cum poţi profita din plin de viaţă

 

NLP este probabil cel mai eficient instrument de dezvoltare personală. El te ajută să găseşti resursele interne sau externe care permit trecerea de la starea actuală la cea dorită. Identificarea resurselor potrivite şi activarea lor în vederea atingerii obiectivului reprezintă cheia succesului. Problemele apar în situaţiile în care starea actuală diferă de starea dorită, iar persoana se îndoieşte ca ar avea resursele necesare pentru a evolua de la o stare la cealaltă. Abordarea NLP te învaţă cum să creşti numărul de opţiuni şi cum să creşti cantitativ şi calitativ resursele actuale. Aşa vei afla că flexibilitatea comportamentală şi cea în gândire este cea mai importantă resursă.


Vei învăţa să te concentrezi mereu pe obiectiv, să fii curios să descoperi ce te poate învăţa fiecare experinţă din viaţă, să ai răbdare şi timp pentru nevoile şi plăcerile proprii, să priveşti lucrurile din mai multe perspective, să îţi poţi gestiona starea emoţională, să fii atent la semnalele pe care ţi le transmite corpul, să-ţi dezvolţi comunicarea şi cooperarea cu inconştientul, să-ţi accepţi slăbiciunile şi vulnerabilităţile şi să le transformi în oportunitaţi de dezvoltare, să-ţi dezvolţi imaginaţia, creativitatea, acuitatea senzorială, abilitaţile lingvistice, cu alte cuvinte, să te dezvolţi pe toate planurile.


În programul de dezvoltare personală îţi vei permite să inţelegi de ce oamenii percep realitatea comună în mod diferit şi se comportă diferit în situaţii similare. Îţi voi arăta de ce o abordare care dă rezultate excelente într-o anumită situaţie este ineficientă în alt context şi că în lucrul cu oamenii nu există soluţii standarde ce pot fi aplicate tuturor. Vei afla că există o ierarhie a nevoilor începând cu nevoile fiziologice, nevoile de securitate, nevoile de recunoaştere, nevoile sociale şi terminând cu nevoile de auto-împlinire. In procesul de auto-descoperire vom identifica şi defini nevoile cuplului în cinci categorii: nevoi emoţionale, fizice, spirituale, sociale şi de siguranţă.


Vei afla care sunt elementele care stau la baza performanţelor deosebite obţinute de o persoană sau un cuplu şi, asta va permite accelerarea procesului de învăţare trecând prin matricea învăţării de la stadiul - nu ştiu că nu pot şi nu mă interesează să învăţ, la stadiul - ştiu că pot şi încep să învăţ, apoi - ştiu că pot şi sunt atent când fac, ajungând la - ştiu că pot şi nu mai sunt atent atunci când fac. Indiferent dacă vei veni singur sau vei veni cu partenerul de cuplu şi indiferent dacă vei vrea să creşti pe plan personal sau în relaţia de iubire sau în relaţia parentală, indiferent dacă ai probleme sau vrei să înveţi să le previni, primii paşi vor face diferenţa dintre ceea ce a fost şi ceea ce urmează - noul standard de viaţă.